Merhabalar,
Bugün canım yemek yazmak istedi.Bir gün önceden makarna vardı evde.Makarna ve pilav gibi yemekleri ertesi gün ısıtıp yemeyi hiç sevmem.Böyle kötü bir huyum var :) Gerçi bizim evde yemekler günlük pişer ama bazen de ölçüyü ayarlayamayıp ertesi güne kalıyor.Kalan yemek de makarnaysa tazelemek gerekiyor.İki seferdir makarnayı fırın makarna olarak değerlendiriyorum.
Nasıl yaptığıma gelirsek :
2 yumurta
1 çay bardağı süt ( çay bardağı küçük boy aidalardan değil )
1 çay bardağı sıvı yağ ( yarısı kalıbı yağlamak için)
1 tutam maydonoz
1 tutam dereotu
250 gr karışık peynir ( ben yağlı beyaz peynir ve kaşar kullanıyorum )
2 çorba kaşığı yoğurt
yarım paket haşlanmış makarna
tuz,karabiber ve sevdiğiniz baharatlar
Makarna hariç tüm malzemeyi karıştırıyorum.Haşlanmış makarnayı bu karışımın içine döküp iyice harmanlıyorum.Yağlanmış borcama döküp 200 derece fırında 35-40 dakika pişiriyorum.Pişmesine yakın üzerine biraz kaşar rendeleyip tekrar fırına veriyorum.Börek gibi pişen makarnamız hazır.
Aynı tarifi fırın makarnalar için özel olan makarnayla da yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.
Mimin var bende :)
YanıtlaSilİlk defa mimlendim :) Teşekkür ederim.Hemen yapıcam :))
Silnefis ellerine sağlık:))
YanıtlaSilTeşekkür ederim :))
SilEline sağlık. Çok severim fırın makarnayı :)
YanıtlaSilÇok az kişi sevmiyordur herhalde fırın makarnayı :)
Sil