Merhabalar,
Bu sıcak havalarda ev yapımı meyve sularıyla serinlemek ister misiniz ? O halde size iki tarifim var bugün.
Vişne Suyu
1 kg vişne
Yarım kg şeker
2 litre su
Vişneleri güzelce yıkayıp saplarıyla beraber bir tencere alalım. Üzerine şekeri her tarafını kaplayacak kadar döküp reçel yapar gibi bir gece bekletelim. Sabah şekerle birlikte kendi suyunu veren vişnelerin üzerine 2 litre suyu ekleyip kaynatalım. Soğutup süzgeçten ezerek geçirelim ve hem çekirdeklerinden hem sapından kurtulalım. Kalan posanın üzerini geçecek kadar su koyup tekrar kaynalım ve diğer süzdüğümüz vişne özümüze ekleyelim.
Kayısı Suyu
1 kg kayısı
1 su bardağı şeker
2-3 parça limon tuzu
2 litre su
Kayısıların çekirdeklerini ayıkladıktan sonra diğer hazırlık aşaması vişne suyuyla aynı. Kayısı şekerli meyve olduğu için daha az şeker ve biraz da limon tuzu kullandım ben. Kayısı özü vişneye göre daha kıvamlı oluyor.
Bu tarifle sevdiğiniz birçok meyvenin suyunu hazırlayabilirsiniz.
Meyve sularını servis yaparken damak tadınıza göre su ya da maden suyu ekleyebilirsiniz. Şeker ölçüsünü de damak tadınıza uygun olarak azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Afiyet olsun.
çok üşeniyorum çok bu suları yapmaya eline sağlık afiyet olsun..
YanıtlaSilaslında o kadar kolay ki yapması, bence bir gün yapmayı deneyin :))
SilEllerine sağlık, çok lezzetli ve ferahlatıcı görünüyor. Afiyet olsun :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim tatlım :))
Silböyle tarifer lazım aslında. yediğimiz içtigimiz herşeye şüpheyle bakar hale geldik. okadar alıştık kı hazıra.
YanıtlaSilDediğin gibi hazıra çok alıştık. Oysaki çocukluğumuz da her şey çoğunlukla evde yapılmaz mıydı? Sanırım birbirimizi biraz motive etmek gerekiyor böyle tadları yeniden evde yapmak için :)
SilMeyveleri su olarak tüketmektense yemeyi tercih edenlerdenim,evde sıkmayı bile sevmiyorum.
YanıtlaSilSıcaklarda maden suyuyla birlikte çok güzel oluyor, dene bence :))
SilDoğal tariflere bayılıyorum ellerine saglık! :)
YanıtlaSilHerşeyin doğalı daha güzel oluyor değil mi, yorumun için teşekkürler :))
Sil